Nieuw: refereeravonden bij de NSPOH
Gepubliceerd op:11-05-2023

Wil jij op de hoogte blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen binnen het vakgebied Forensische Geneeskunde? Of wil je zelf een artikel kritisch beschouwen en presenteren (optioneel)? De eerst volgende avonden worden op 6 juni, 18 september en 28 november online gegeven.

De bijeenkomsten via online plaats en duren van 19.30 tot 21.30 uur.

Meldt je aan via onderstaande links:

6 juni

18 september

28 november


Het vak forensische geneeskunde staat niet stil. Er wordt door verschillende promovendi, wetenschappers en forensisch artsen aan divers wetenschappelijk onderzoek gewerkt, waaronder het postmortaal interval, waterlijken, overlijden in detentie en het juridisch kader. Voor het werk van de forensisch arts is het van belang op de hoogte te zijn van deze ontwikkelingen. Zowel om de kennis in te kunnen zetten in de praktijk als om bestaande kennis kritisch op waarde te kunnen schatten.

Tijdens de refereeravonden verzorgen aios forensische geneeskunde een referaat bondige mondelinge presentatie over een wetenschappelijk artikel. Na elk referaat is er ruimte voor discussie.

We nodigen professionals in de forensische geneeskunde van harte uit om ook een referaat te houden om met elkaar de verbinding tussen het veld en de opleiding te versterken en wetenschappelijke kennis nog meer te verdiepen.

Ben jij zelf geĆÆnteresseerd om een referaat te houden? Schrijf je dan in voor de refereeravond en maak je belangstelling kenbaar door een mail te sturen naar fg@nspoh.nl. Vervolgens ontvang je extra informatie over het houden van een referaat.

Na afloop van deze refereeravond

  • kun je resultaten vanuit de literatuur terug vertalen naar de praktijk.
  • kun je eerder uitgevoerd onderzoek bediscussiĆ«ren.
  • kun je een waardevolle bijdrage leveren aan een wetenschappelijk gesprek.

Indien je zelf een referaat houdt:

  • kun je een onderbouwde methodiek inzetten voor het beoordelen van door jou gevonden wetenschappelijke literatuur.

Voor wie

Forensisch artsen en anios forensische geneeskunde.