Webinar Slachtofferzorg
Gepubliceerd op:11-05-2023

Beste collega's/ketenpartners, Op dinsdag 10 oktober 2023 van 19:00-22:00 organiseert NP - Kwaliteitsnetwerk Forensisch Medische Zaken een webinar in samenwerking met het Forensisch Medisch Genootschap, GGD Amsterdam en de Politieacademie.

De webinar is een terugkomend initiatief om samen kennis op te doen en de kwaliteit van onze samenwerking en ons werk te verbeteren.

De 3e editie zal gaan over Slachtofferzorg. 3 sprekers geven je tijdens het webinar waardevolle kennis die je in staat stelt slachtoffers en nabestaanden beter te ondersteunen tijdens en na een onderzoek. Onderwerpen die aan bod komen zijn;

  • De rol en waarde van familierechercheurs en agenten;
  • Reconstructie van overledenen tbv rouwverwerking van nabestaanden en
  • Reiniging van PD’s tbv nabestaanden.

De webinar is bedoeld voor medewerkers van de FO van de NP en KMar, Forensisch artsen, medewerkers van het OM en medewerkers van het NFI. Het is deze editie, vanwege de vertrouwelijke aard van de informatie, niet mogelijk om deel te nemen voor mensen buiten deze organisaties. Aanmelden is verplicht voor gratis deelname. Voor artsen zijn er 3 accreditatiepunten aangevraagd door de GGD Amsterdam.

Aanmelden doe je voor 8 oktober via tinyurl.com/FMZwebinar

Mocht je niet kunnen, de webinar wordt opgenomen zodat deze ook op een later moment terug te kijken is. Voor meer informatie; zie de flyer hieronder (tevens in de bijlage)!

Met vriendelijke groeten,

De organisatie,
Karen van den Hondel (GGD Amsterdam)
Bart Latten (FMG)
Yosha Minken (Politieacademie)
Rick van Rijn (NP-KNW FMZ - VK)