Nascholing Forensisch arts in strafzaken in januari 2023: inschrijving geopend
Gepubliceerd op:02-12-2022

De NSPOH biedt de module Forensisch arts in strafzaken vanaf 17 januari 2023 opnieuw aan, in samenwerking met de Open Universiteit en Maastricht University.

Wat is de rol van een forensisch arts tijdens een strafprocedure? De NSPOH biedt de negendaagse module Forensisch arts in strafzaken vanaf 17 januari 2023 opnieuw aan.

Hoe ziet deze module eruit? Allereerst bestudeer je zelf de theorie via een digitaal ondersteund leerproces. Tijdens twee webinars bespreekt een ervaren docent het straf-, strafproces- en sanctierecht en er wordt een casus of opdracht behandeld. Dit theoretische deel sluit je af met een schriftelijke toets.

In het praktische deel oefen je met rapporteren, taalgebruik en het optreden tijdens de zitting. In de oefenrechtbank van de Universiteit Maastricht spelen we zo natuurgetrouw mogelijk een zitting na. Je wordt als deskundige ondervraagd naar aanleiding van het opgestelde deskundigenrapport. Ook rechters, officieren van justitie en een advocaat worden erbij betrokken. Ervaren docenten zorgen voor feedback.

Meer informatie? Klik dan op Forensisch arts in strafzaken of neem contact op met de programma assistent Meike Genee, telefoon 030-81005100, e-mail fg@nspoh.nl.