Vacature AIOS forensische geneeskunde 2020
Gepubliceerd op:27-08-2019

De sollicitatieronde voor opleiding forensische geneeskunde, met startdatum 1 maart 2020, sluit op 14 september 2019. Bent u of mocht u geschikte kandidaten kennen, zorg er dan voor dat de online sollicitatiemanager voor deze datum is afgerond.

Vacatureomschrijving

Het werk van een forensisch arts is veelzijdig, spannend en enerverend. Je hebt te maken met slachtoffers van gewelds- of zedenmisdrijven, en met hun directe omgeving of hun nabestaanden. Ook ben je verantwoordelijk voor de zorg voor mensen op het politiebureau. Je werkt samen met politie en justitie. Daarom moet je onder meer weten welke taken politie, openbaar ministerie, rechtspraak, rijksoverheid en gemeenten hebben. Het werk van de forensisch arts staat dan ook grotendeels in dienst van het strafrecht. Per 1 maart 2020 start de tweede lichting van de vernieuwde tweejarige profielopleiding tot forensisch arts, met 15 beschikbare plaatsen.

Functie eisen

  • Je bent BIG-geregistreerd arts.
  • Je hebt affiniteit met de forensische geneeskunde en/of klinische ervaring.
  • Je bent communicatief vaardig, flexibel en leergierig.
  • Je bent enthousiast om het vakgebied verder te helpen ontwikkelen.
  • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek is een pré.

Werkomgeving

De opleiding is ondergebracht bij de NSPOH. De leer-werkopleiding, ondergebracht bij opleidingsregio’s bestaande uit GGD-en en andere forensische instellingen, focust op eerstelijns medische zorg, forensisch medisch onderzoek, rapportage t.b.v. het strafrecht en de lijkschouw. Tijdens de tweejarige opleiding vinden diverse stages plaats bij o.a. de huisartsgeneeskunde en de psychiatrie of verslavingszorg. Als AIOS ben je, bij voorkeur fulltime, in dienst bij de SBOH.

Arbeidsvoorwaarden

Gedurende je opleiding ben je in dienst bij de SBOH. Voor informatie over salaris en arbeidsvoorwaarden zie de website van de SBOH: www.sboh.nl.

Verdere informatie en solliciteren

Ben jij BIG geregistreerd arts met klinische ervaring of aantoonbare interesse in de forensische geneeskunde? En ben je geïnteresseerd in het overlappende gebied van medische zorg en strafrecht? Kijk dan voor nadere informatie over de opleiding, het opleidingsinstituut of de verschillende opleidingsregio’s op https://www.nspoh.nl/opleidingen/opleiding-forensi... of op de website van het Forensisch Medisch Genootschap (FMG) https://www.forgen.nl/opleiding.

Aanmelding, inclusief sollicitatiebrief, CV en eventueel portfolio, kan tot 14 september 2019 via https://www.artsmg.nl/forensisch-2/

Voor vragen kunt u contact opnemen met de instituutsopleider van de NSPOH, Cécile Woudenberg (c.woudenberg@nspoh.nl)