Guido Reijnen nieuwe voorzitter FMG
Gepubliceerd op:08-04-2019

Beste vakgenoten,

Ten eerste wil ik de ALV bedanken voor de benoeming en het gestelde vertrouwen in mij als nieuwe voorzitter van het Forensisch Medisch Genootschap. Velen van u heb ik de afgelopen jaren al ontmoet bij verschillende bijeenkomsten, maar tegelijkertijd besef ik dat ik nog lang niet iedereen heb leren kennen. Hierbij stel ik mij in het kort aan u voor.


Ik ben werkzaam als forensisch arts in de regio Amsterdam, Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid en Hollands Midden. Afgelopen jaar ben ik aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op de forensische aspecten van verdrinking.
Link naar proefschrift: https://pure.uva.nl/ws/files/30599994/Thesis.pdf
link naar verdediging: https://webcolleges.uva.nl/Mediasite/Play/802bbb261dda4dee95e964bc3243677e1d

Vanaf 2016 ben ik actief geweest voor het Forensisch Medisch Genootschap als voorzitter van de opleidingscommissie. Het behoeft uiteraard geen discussie dat ik heel trots ben dat we afgelopen januari met een groep 14 enthousiaste AIOS van start zijn gegaan in een gehele vernieuwde opleiding. Nu ik voorzitter ben van het FMG spreekt het voor zich dat het voorzitterschap van de opleidingscommissie op korte termijn wordt overgedragen.

De komende jaren hoop ik bij te dragen aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van ons vak. U kunt mij voor kleine en grote zaken bereiken.

Met vriendelijke groet,

Guido Reijnen